Laarbeekse EHBO-verenigingen ontvangen cheque tijdens nieuwjaarsreceptie

Laarbeek – Jaarlijks schenkt het college tijdens de nieuwjaarsreceptie het bedrag dat werd uitgespaard door geen papieren kerstkaarten per post aan verenigingen en stichtingen in Laarbeek te sturen. Dit jaar heeft het college gekozen voor twee verenigingen die vooral op de achtergrond functioneren, maar wel heel belangrijk werk doen voor u en voor Laarbeek. Het gaat om de EHBO-verenigingen van Beek en Donk en Lieshout.

Deze twee verenigingen hebben samen de hele gemeente als hun werkgebied. Ze geven cursussen EHBO, reanimatiecursussen, herhalingscursussen en geven lessen op scholen. Ook zijn ze actief bij al die mooie evenementen en activiteiten van verenigingen in Laarbeek. EHBO-afdeling Beek en Donk is al 75 jaar actief en heeft op dit moment 40 actieve leden. EHBO-afdeling Lieshout is al 85 jaar actief en heeft maar liefst 73 actieve leden. Beide ontvingen ze een cheque van €500. Namens EHBO Beek en Donk kwam Peter van den Heuvel de cheque ophalen, Dinie van Geffen deed dit namens EHBO Lieshout.