Leo van der AA koninklijke onderscheiding

Het Huis voor de Pelgrim is een stichting die bedevaartreizen naar Lourdes organiseert. Sinds 2007 gaat Leo van der Aa uit Beek en Donk tweemaal per jaar mee op deze reizen. Een week lang is hij dan dag en nacht in touw om alles te regelen voor de pelgrims of om de komst van pelgrims te ondersteunen. Het is zowel fysiek als mentaal zwaar werk, maar Leo haalt er veel voldoening uit en wordt zeer gewaardeerd voor zijn inzet. 

Sinds 2019 is Leo chauffeur bij de stichting Wensambulance. Hij staat altijd klaar om voor terminaal zieke mensen een laatste wens in vervulling te laten gaan. Maar hij geeft ook lezingen en presentaties aan mogelijke sponsoren.

Daarnaast is Leo al sinds 1982 EHBO-er. Hij zet zich in bij EHBO-lessen op basisscholen en is een aantal keer per jaar vrijwilliger bij evenementen in de gemeente. 

Voor de jeugd in Beek en Donk heeft Leo zich vele jaren ingezet tijdens het carnavalsseizoen en in het bestuur van het Roefelcomité. Daarvan was hij ook een aantal jaren voorzitter.