39 Blije gezichten met een certificaat EHBO op De Muldershof

39 Blije gezichten met een certificaat EHBO op De Muldershof

Op donderdag 28 februari zijn de diploma’s jeugd eerste hulp overhandigd aan alle leerlingen van groep 7 van Brede School De Muldershof. Het was spannend want het was nog niet bekend wie geslaagd was en wie niet. De spanning was van de gezichten af te lezen. Maar op het einde had toch iedereen zijn certificaat.

In 6 lesochtenden werd de kennis van de EHBO geleerd. De theorie werd verzorgd door de leerkracht, terwijl de praktijk geleerd werd onder leiding van leden van de EHBO-vereniging Beek en Donk.

Op woensdag 9 januari zijn we gestart met de eerste les en op 27 februari was het examen.

Tijdens het examen werden de leerlingen op hun kennis van de theorie getest door een examinator van de EHBO-vereniging. Verdeeld in 4 groepjes werden door dit kader vragen gesteld, en aan de hand van de antwoorden werd een punt voor theorie gegeven.

De praktijkexamens werden afgenomen door drie leden van de EHBO-vereniging Beek en Donk.

Bij de eerste examinator moest de techniek van het aanspreken van een slachtoffer getoond worden, en daarbij het draaien van buik naar rug en de stabiele zijligging.

Bij de andere 2 examinatoren moesten drie verschillende verbanden aangelegd worden. De leerlingen werden geconfronteerd met een slachtoffer met een aantal letsels. Deze letsels waren dit keer vakkundig aangebracht door een ouder van kinderen op de basisschool. Afhankelijk van het letsel moesten ze handelend optreden. Hierbij werden afzonderlijk punten gegeven voor het verzorgen van een wondje, en er moest een drukverband worden aangelegd om de enkel of om de hand/pols.

Dat de kinderen allemaal geslaagd zijn is des te meer een prestatie, omdat ze weinig lessen gehad hebben en thuis veel zelf moesten oefenen.

Tijdens de cursus werd ook een demonstratie gegeven van een reanimatie met inzet van de AED.

EHBO vereniging Beek en Donk feliciteert alle geslaagden met hun diploma.

Werkgroep jeugd EHBO Beek en Donk