Cursus Eerste Hulp bij Ongelukken

U wilt toch ook kunnen helpen?

In september starten de drie EHBO-verenigingen van Laarbeek gezamenlijk een cursus Eerste Hulp bij Ongelukken. Met het diploma van het Oranje Kruis bent u in staat op de juiste wijze eerste hulp te verlenen. Ongevallen kunnen overal gebeuren: thuis, op het werk, tijdens het sporten of op straat. Dan is het belangrijk dat u weet hoe u moet handelen. Wat moet u doen als iemand zijn enkel verzwikt, in zijn vinger snijdt of nog erger: wanneer iemand het bewustzijn verliest of bij storingen in de ademhaling, bloedingen, bij verbrandingen, vergiftigingen, botbreuken of bij letsels door hitte of koude? Dan wilt u niet met lege handen staan en is snelheid geboden.

Met het EHBO-diploma op zak bent u in staat adequate hulp te verlenen.                                                                                              Daarnaast leert u ook te reanimeren en de AED (Automatische Externe Difibrillator) te gebruiken.

Onder leiding van een ervaren docent leert u in 10 lessen hoe u moet handelen wanneer er iets gebeurt.  De cursus start op dinsdag 19 september 2017 van 20.00 – 22.00 uur in het Dorpshuis in Lieshout. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam. Door herhalingslessen te volgen wordt het diploma steeds verlengd. Die nascholing vindt plaats bij een Laarbeekse EHBO-vereniging naar keuze.

De kosten bedragen € 155. Afhankelijk van uw polis vergoeden veel zorgverzekeraars een groot deel van de cursuskosten. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Dinie van Geffen: 0499-421566 of mail naar ehbolieshout@hetnet.nl of met de plaatselijke EHBO vereniging.