Jubilarissen EHBO vereniging Beek en Donk

Beek en Donk – Als afsluiting van het seizoen 2015/2016 werd afgelopen maandag de jaarvergadering gehouden van EHBO-vereniging Beek en Donk. 30 leden waren aanwezig, waaronder 2 jubilarissen.

Naast de gebruikelijke agendapunten was er ook de huldiging van de jubilarissen. Beide zijn al 40 jaar als lid verbonden aan de EHBO-vereniging.

Jan van Schijndel
Nadat Jan van Schijndel in april al gehuldigd was met een Koninklijke onderscheiding, was hij maandag een van de jubilarissen. Jan is sinds november 1976 een gewaardeerd lid van de vereniging. In al die jaren heeft Jan zich ingezet als EHBO’er. O.a. op zijn werk als conciërge van de school. Hij is een trouwe bezoeker van de maandelijkse oefenavonden en ook regelmatig beschikbaar als EHBO’er op evenementen. Als coach van het gezondheidsteam wist hij de deelnemers te stimuleren om een cursus reanimatie te volgen. Hij is zelf ook inzetbaar als hulpverlener bij een oproep van AED/alert. Kortom, een EHBO’er in hart en nieren.

Helmie de Jong-Kanters
De tweede jubilaris betreft Helmie de Jong-Kanters. Helmie is sinds februari 1976 lid van de vereniging. Zij is al 40 jaar actief bij diverse verenigingsactiviteiten waaronder de maandelijkse oefenavonden. Ook zij is inzetbaar als vakkundig EHBO’er bij evenementen. Tevens was zij de deskundige bij ongevallen op de school, waar zij werkte. Ook van haar kan gezegd worden dat zij een EHBO’er in hart en nieren is en dat al 40 jaar lang.

Bij afwezigheid van een vertegenwoordiger van de bond werden de onderscheidingen, bondsinsignes in zilver, opgespeld en omgehangen door voorzitter Elsina Koot. De vergadering werd afgesloten met een gezellig samenzijn.