EHBO cursus in Lieshout 

EHBO cursus in Lieshout 

Woensdag 18 oktober a.s. starten de twee EHBO-verenigingen van Laarbeek gezamenlijk een EHBO cursus.  

De cursus is bestemd voor iedereen die meer of uitgebreidere deskundigheid in huis wil hebben voor het verlenen van Eerste Hulp. Deze cursus is compleet met reanimatie, AED en kinder EHBO. Alle eerste hulp komt aan bod. Met het diploma van het Oranje Kruis ben je in staat op de juiste wijze eerste hulp te verlenen. Ongevallen kunnen overal gebeuren: thuis, op het werk, tijdens het sporten of op straat. Dan is het belangrijk dat je weet hoe je moet handelen. Wat moet je doen als iemand zijn enkel verzwikt, in zijn vinger snijdt of nog erger: wanneer iemand het bewustzijn verliest of bij storingen in de ademhaling, bloedingen, bij verbrandingen, vergiftigingen, botbreuken of bij letsels door hitte of koude? Dan wil je niet met lege handen staan en is snelheid geboden. Tijdens de cursus Eerste Hulp wordt geleerd wat te doen, maar ook wat vooral te laten. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken, worden LOTUS-slachtoffers ingeschakeld.  

Met het EHBO-diploma op zak ben je in staat adequate hulp te verlenen.                                                                                              Daarnaast leer je ook te reanimeren en de AED (Automatische Externe Defibrillator) te gebruiken. 

Onder leiding van een docent leer je in 10 lessen hoe je moet handelen wanneer er iets gebeurt.  De cursus wordt afgesloten met een examen, dat wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam. De cursus start op woensdag 18 oktober 2023 van 19.30 – 22.00 uur in het Dorpshuis in Lieshout.  

Dankzij een korting kunnen wij, voor inwoners van Laarbeek, deze cursus nu aanbieden voor een bedrag van € 100,00 per persoon. Afhankelijk van uw polis vergoeden veel zorgverzekeraars een groot deel van de cursuskosten. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt. 

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met: 

Dinie van Geffen: 0499-421566 ehbolieshout@hetnet.nl of 

Peter van den Heuvel: 06-46030743 ehbobeekendonk@gmail.com