EHBO bij kinderen

Alle cursisten cursus EHBO bij kinderen in Beek en Donk geslaagd

Afgelopen dinsdag werd aan de 12 deelnemers aan de cursus EHBO bij kinderen het certificaat van het Oranje Kruis overhandigd.

Deze cursus wordt elk jaar georganiseerd door EHBO vereniging Beek en Donk en is met name geschikt voor ouders met kleine kinderen, oppas opa’s en oma’s en zij die beroepsmatig met kinderen werken zoals o.a. leerkrachten van de basisscholen.

De cursus werd verzorgd door een bevoegd kader, die in 3 avonden de theorie en de praktijk behandelde.

Naast de theorie over kindgerelateerde onderwerpen als het kind en zijn omgeving, preventie, de vijf belangrijke punten, kinderziekten en het signaleren van kindermishandeling, werden ook diverse praktische zaken behandeld.

Ook kwamen stoornissen in het bewustzijn en ademhaling, ernstige bloedingen en shock aan de orde. Letsels bij kinderen werden behandeld waarbij ook geoefend werd met het verbinden van eenvoudige tot grote wonden en kneuzingen en verstuikingen.

Geleerd werd wat te doen bij letsels van oog, neus en oor, tandletsel, oververhitting, onderkoeling, bevriezing, giftige stoffen en steken en beten.

Een belangrijk onderdeel van de cursus EHBO bij kinderen is de reanimatie en het gebruik van de AED. Tevens wat te doen bij verslikking en verstikking.

De behandelde onderwerpen zijn uiteraard gebaseerd op de kinderleeftijd van baby tot de pubertijd.

Alle 12 de cursisten slaagden voor het diploma EHBO bij kinderen en mochten het certificaat in ontvangst nemen.

EHBO vereniging Beek en Donk organiseert elk jaar een cursus EHBO bij kinderen in oktober terwijl in het voorjaar een herhalingscursus gegeven wordt. Let hiervoor op de berichtgeving in de MooiLaarbeekkrant.

Voor verdere informatie aangaande EHBO cursussen kunt u ons bereiken via E-mail ehbobeekendonk@gmail.com of bezoek onze website www.ehbobeekendonk.nl