9 Geslaagden Cursus EHBO voor volwassenen.

9 Geslaagden Cursus EHBO voor volwassenen.

Op dinsdag 24 januari werden aan 9 kandidaten van de cursus EHBO voor volwassenen het diploma eerste hulp overhandigd.

Nadat zij op 4 oktober gestart waren met 10 deelnemers aan deze cursus werd na 10 lessen op 20 december het examen afgenomen van 9 kandidaten. Een van de deelnemers was op de dag van het examen ziek en kon niet deelnemen.

De examens werden afgenomen door examinatoren van het Oranje Kruis.

Op het einde van de avond konden zij de deelnemers feliciteren met het behaalde diploma.

Deze cursus is financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Laarbeek.

Het is steeds moeilijke om mensen enthousiast te maken voor de EHBO. Door deze financiële prikkel konden de deelnemers voor een gereduceerde prijs deelnemen.

Dit jaar wordt opnieuw een cursus aangeboden door de gezamenlijke EHBO verenigingen van Laarbeek, die dan georganiseerd wordt door de EHBO vereniging Lieshout/Mariahout. Let hiervoor op de informatie in de MoolLaarbeekkrant.

We zouden met name de sportverenigingen op willen roepen om kandidaten naar deze cursus te sturen. Daarmee zouden ze in de toekomst zelfvoorzienend kunnen zijn voor hun activiteiten.

Ook ontlasten ze hiermee de vrijwilligers van de EHBO vereniging, die zich telkens inzetten voor deze clubs. Voor meer informatie over EHBO in Laarbeek, zie onze website www.ehbobeekendonk.nl en onze emailadressen ehbobeekendonk@gmail.com en ehbolieshout@hetnet.nl

Bijgaand een foto met 7 van de 9 geslaagden, de cursusleider en de organisator.