In oktober starten de twee EHBO-verenigingen van Laarbeek gezamenlijk een cursus Eerste Hulp bij Ongelukken.

EHBO-verenigingen Laarbeek

U wilt toch ook kunnen helpen?

In oktober starten de twee EHBO-verenigingen van Laarbeek gezamenlijk een cursus Eerste Hulp bij Ongelukken. Met het diploma van het Oranje Kruis bent u in staat op de juiste wijze eerste hulp te verlenen. Ongevallen kunnen overal gebeuren: thuis, op het werk, tijdens het sporten of op straat. Dan is het belangrijk dat u weet hoe u moet handelen. Wat moet u doen als iemand zijn enkel verzwikt, in zijn vinger snijdt of nog erger: wanneer iemand het bewustzijn verliest of bij storingen in de ademhaling, bloedingen, bij verbrandingen, vergiftigingen, botbreuken of bij letsels door hitte of koude? Dan wilt u niet met lege handen staan en is snelheid geboden.

Met het EHBO-diploma op zak bent u in staat adequate hulp te verlenen. Daarnaast leert u ook te reanimeren en de AED (Automatische Externe Defibrillator) te gebruiken.

Onder leiding van een ervaren docent leert u in 10 lessen hoe u moet handelen wanneer er iets gebeurt. De cursus start op dinsdag 4 oktober 2022 van 19.30 – 22.00 uur. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam. Door herhalingslessen te volgen wordt het diploma steeds verlengd. Die nascholing vindt plaats bij een van de Laarbeekse EHBO-verenigingen.

Wij kunnen deze cursus aanbieden met korting voor een bedrag van € 100. Afhankelijk van uw polis vergoeden veel zorgverzekeraars een groot deel van de cursuskosten. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met:

Dinie van Geffen: 0499-421566 ehbolieshout@hetnet.nl of

Peter van den Heuvel: 06-46030743 ehbobeekendonk@gmail.com.